Desert,  Reţete culinare

Gogosi pufoase

Ingrediente : 

  • 250 ml lapte
  • o jumatate de kg faina
  • 2 oua
  • un galbenus
  • 50 g unt topit
  • 40 de g de zahar
  • o lingura esenta vanilie
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie sau portocala
  • sare

Mod de preparare : 

Intr-un bol punem laptele caldut, adaugam zaharul si drojdia si amestecam totul foarte bine. Lasam amestecul sa stea pentru aproximativ 10 minute. Adaugam ouale, galbenusul, untul topit, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam totul foarte bine si adaugam faina si praful de sare. Incorporam faina folosind o spatula iar cand aluatul s-a format framantam pentru aproximativ 10-15 minute. Acoperim cu folie de plastic si lasam aluatul la loc caldut pentru aproximativ 40 de minute. Cand aluatul si-a dublat volumul luam din el bucati de aproximativ 70 g si le modelam cat sa arate ca o bila. Lasam bilutele pentru aproximativ 20 de minute la loc caldut. Cand gogosile si-au dublat volumul le punem la prajit si le prajim la foc mediu pentru aproximatv 3-4 minute.

Ne poti gasi si aici ..

S-ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *