Anemia este provocata de scaderea numarului de celule rosii din sange sau scaderea concentratiei de hemoglobina.O principala cauza care provoaca anemia este deficitul de fier in organism.Deficitul de fier apare atunci cand fierul este greu de asimilat de toate organismele sau cand este un aport prea mic de fier.Femeile sunt cele mai afectate de anemie.Simptomele principale ale anemiei sunt:ameteli,oboseala,transpiratii nocturne,greutate in respiratie , incapacitate de concentrare si palpitatii.

Solutiile naturiste sunt cele mai bune in tratarea anemiei,mai putin agresive fata de medicamente si foarte eficiente si sigure.Iata cateva moduri prin care poti trata anemia naturist.

1.Alimente bogate in fier

Alimentele bogate in fier trebuie incluse in dieta.Spanacul,varza sau broccoli sunt legume bogate in fier.Printre alimentele bogate in fier se regaseste si carnea rosie care are o concentratie ridicate de fier si poate fi consumata o data pe saptamana in meniu.

 
2.Sucuri 
Sucurile naturale sunt recomandate in special si pentru vindecarea anemiei .Sucul de sfecla consumat in fiecare zi este un bun remediu impotriva anemiei .La acest suc poti adauga urzica deoarece contine fier.Sucul de la o portocala combinat cu suc preparat din frunze de spanac si o lingurita de miere este un alt remediu impotriva anemiei , dar este si foarte bun la gust .
3.Otetul de mere 
Anemia poate fi tratata si printr-o combinatie de suc de lamaie si otet de mere.Pune oua lingurite de otet de mere in sucul de lamaie si adauga un pahar cu apa si bea aceasta combinatie dimineata.

 

 

4.Alimente bogate in vitamina C

Pentru o buna absortie a fierului este important sa consumam alimente bogate in vitamica C precum lamaia si portocala.Pentru a creste absortia fierului este necesar sa adaugi suc de lamaie la alimentele bogate in fier.

 

Organismul gestioneaza fierul asimilat din surse naturale si foloseste exact cat are nevoie .Poti consuma alimente bogate in fier in orice cantitate deoarece nu reprezinta nici un risc.In schimb daca vei lua suplimente de fier ,medicamente sau vitamine care contin fier este obligatoriu sa faci analize pentru a doza nivelu de fier din sange .Acumularea fierului in exces din medicamente este foarte daunatoare.Tratarea anemiei naturist este cea mai buna solutie.

 

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.