Sarbatoarea de Halloween

Ce reprezinta Halloween ?

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata in prezent de mai multe popoare. Este celebrata in fiecare an pe data de 31 octombrie. In ultimii ani, a reusit sa devina una dintre cele mai cunoscute sarbatori din intreaga lume, inclusiv in Romania. Halloween inseamna costume infricosatoare, machiaje spectaculoare dar si preparate sau bauturi pregatite special in acest sens.

Numele Halloween provine din limba engleza, de la expresia All Hallows’ Even. Originile acestei sarbatori sunt europene insa este atribuita americanilor. Sarbatoare este una pagana dar si asa a fost acceptata de biserica catolica.

Se spune ca, sarbatoare Halloween are o semnificatie satanica insa nu este deloc asa. Traditia spune ca in cea mai lunga noapte din ani, noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, spiritele, cele bune cat si cele rele, traverseaza hranita din lumea noastra si cea de dincolo. Orignile sarbatorii se regasesc intr-un festival celt, un festival care are ca scop strangerea recoltei iar obiceiurile era asemanatoare ca cele de acum : costume de Halloween, transformarea dovlecilor in felinare, machiaje si celebrul “trick-or-treat”.

COSTUME SI ACCESORII HALLOWEEN FEMEI

COSTUME SI ACCESORII HALLOWEEN COPII

Traditii de Halloween : 

  • copiii se imbraca in costume si colinda din casa in casa strigand ne dati ori nu ne dati (trick or treat)
  • se aduna toti prietenii, intr-un singur loc si se bucura de petrecere imbracati in costume si savurand retete cu dovleac
  • trebuie sa ai sculptat un dovleac asezat la gean pentru a tine la distanta spiritele rele
  • casa si gradina se orneaza intr-un decor de halloween, cu decoratiuni din panze de paianjen, fantome, lumanari etc.

Costume copii

 

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.