Ceaiul de ghimbir – beneficii si contraindicatii

Ceaiul de ghimbir are o aroma racoritoare si un gust deosebit. Numai o cana de ceai de ghimbir reprezinta o cantitate generoasa de vitamine (A, B, C, E), minerale (calciu, magneziu, zinc), enzime digestive, antioxidanti si melatonina. Bucura-te de un gust placut, aromat si usor iute. Combina ceaiul de ghimbir cu miere si lamaie.

Pentru ce este bun ceaiul de ghimbir

  • actioneaza eficient asupra depozitelor de grasime
  • accelereaza metabolismul si topeste celulele adipoase
  • calmeaza durerile de cap ,avand si efect antiinflamator
  • scade riscul de cancer de colon si ovarian si slabeste rezistenta celulelor canceroase
  • tonic general pentru organism
  • imbunatateste circulatia sangelui si previne aparitia bolilor cardiace
  • combate greata ,inclusiv greturile din timpul sarcinii
  • are proprietati analgezice si antiinflamatoare
  • te scapa de kilogramele in plus
  • imbunatateste digestia
  • este bun pentru raceala

Ceaiul de ghimbir lupta impotriva a mai multor afectiuni insa poate avea si efecte adverse daca este consumat in exces.

Prea mult ghimbir poate cauza probleme :

  • digestive (diaree sau senzatia de voma).
  • insomnie – este recomandat sa nu fie consumat dupa ora 4 dupa-amiaza
  • in cazul diabeticilor este sub semnul intrebarii,in unele cazuri ceaiul de ghimbir consumat in exces a scazut nivelul de zahar din sange
  • poate ingreuna efectul anesteziei – nu este recomandat persoanelor care urmeaza sa se opereze
  • in cazul femeilor insarcinate care au peste 3-4 luni de sarcina si care alapteaza

Citeste si : Beneficiile ghimbirului pentru sanatate

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.