Cel mai puternic antioxidant al organismului – Catina

Catina este un arbust foarte ramificat si spinos care creste in Romania incepand din nisipurile si pietrisurile litorale pana in regiunile muntoase.Cătina mai este numita si ginsengul romanesc ,aceasta contine cea mai mare cantitate de vitamina C, de zece ori mai mult decat citricele .

Cătina este un bun remediu impotriva gripei dar si bolilor de piele, stres, anemie, hepatita si este un bun intaritor pentru inima.

Fructele de catina pot fi consumate in starea lor naturala sau le puteti prepara cu miere sau direct diluate cu apa.

Motive sa consumi Cătina !

Contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele .In Romania se gaseste catina alba si rosie, ambele avand efecte antioxidante pentru organism. Nu doar fructul, ci si mugurii, frunzele si scoarta se pot folosi de la catina. Catina poate tine loc de medicamente si hraneste trupul cu vitalitate si sanatate.

Pe langa vitamine C, contine si vitamina A si complexul de B,E,K,F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Este bogata si in beta-caroten mai mult decat morcovul.
Puteti recolta fructele de catina din luna august pana la sfarsitului lunii octombrie.

Pentru UZ INTERN

 Uleiul de catina este benefic in afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal,reumatismn, afectiuni neoroendocrinologice, curculatorii si hepatice. Mai poate fi folosit si pentru alcoolism, astenie, anemie, gingivite, stres si hipertensiune. In cazul depresiilor ,bolii Parkinson,afectiunilor bucale,faringitei,gripei, racelii, leucemiei poate avea efecte pozitive.

Cătina este un bun antiinflamator, cicatrizant,anticancerigen si antibiotic. Este un bun dusman impotriva afectiunilor ficatului,splinei si rinichilor.

 

Pentru UZ EXTERN

Catina poate fi folosita si sub forma de ulei  pentru afectiuni oftalmologice(miopie,hipermetropie,cataracta),urticarie,alergii ,eczeme,acnee,hemoroizi si arsuri solare.Poate fi folosita si in anumite afectiuni ginecologice.

Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.

 

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.