5 motive sa consumi struguri

Toamna este sezonul strugurilor. Strugurii sunt printre fructele cu cel mai mic indice glicemic, valoarea acestuia difera in functie de soi. Strugurii aduc numeroase beneficii asupra sanatatii. Strugurii contin substante cu rol antioxidant, din familia polifenolilor. Aduc numeroase beneficii atat cardiovasculare, sunt perfecti anti-stress, sunt buni pentru digestie  si intaresc sistemul imunitar.

5 motive sa consumi struguri

1.Strugurii curata si regenereaza organismul. In dietele de slabit sau la pacientii cu diabet zaharat nu se recomanda deoarece contin carbohidrati de tip fructoza si glucoza. Sunt indicati in convalescenta bolilor cronice.

2.Contin vitaminele B1, B2, B3, PP ,A si C, intaresc sistemul imunitar si energizeaza organismul. Consumul de struguri regulat te ajuta sa fii rezisten la infectii, virusi sau bacterii.

3.Mentin sanatatea aparatului cardiovascular – Contin magneziu is potasiu ce ajuta si fortifica peretii vaselor de sange si muschiul cardiac. Reduce riscul de atac cerebral si infarct miocardic.

4. Curata colonul si imbunatatesc digetia – Bogati in fosfor, potasiu si in fribre strugurii ajuta la eliminarea toxinelor si contribuie la dizolvarea lipidelor.

5.Ajuta in tulburarile renale – strugurii pot reduce substantial aciditatea acidului uric si ajuta la eliminarea acestuia din organism, reducand astfel ritmul de lucru al rinichilor. Purifica rinichii si sprijina procesul de distrugere si inlaturare pe cale naturala a calculilor renali.

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.