Beneficiile consumului de cirese

Consumul de cirese aduce numeroase beneficii organismului. Aceste fructe colorate si dulci sunt surse adevarate de substante nutrivite, minerale si vitamine si ajuta organismul sa functioneze in parametri normali. Sunt perfecte la orice ora chiar daca este dimineata, pranz sau seara.

Blender Beko TBP5301X, 300W, 2 recipiente, zdrobire gheata

Consumul pe termen lung de cirese are efect anticancerigent datorita continutului crescut de antioxidanti. Culoarea rosie a cireselor este data de pigmentul antocianic si acesta are efect de reducere a inflamatiilor si a durerilor, regland nivelul colesterol din sange si reduce bolile de inima si diabet. Consumul de cirese poate preveni si instalarea unor boli neurodegenerative cum este dementa sau boala Alzheimer.

Pe langa antioxidanti, minerale si vitamine ciresele mai conin si acid elagic, bioflavonoide, melatonina etc.Melatonina este un antioxidant perfect pentru calmarea sistemului nervos si este foarte buna pentru insomnii, stari de anxietate, migrene sau nevroze.

Ciresele mai contin vitamina A si dupa cum se stie vitamina A este perfecta pentru piele deoarece contine mut betacaroten, un nutrient care este absolut necesar pentru un sistem imunitar puternic si o piele stralucitoare.
Pentru curele de slabire, ciresele sunt mai mult ca perfecte deoarece contin peste 75 % apa si au putine calorii .

Pe langa faptul ca, ciresele sunt fructe sanatoase ele sunt si foarte gustoase si sunt alimente ideale pentru zilele de vara. Le poti manca pur si simplu sau le poti prepara in diferite moduri.

Sursa foto . Pinterest

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.