Poale-n brau, branzoaice : Reteta

poale-n brau branzoaice cu branza

Ingrediente 

Pentru aluat : 

  • 550 g faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • 10 g drojdie uscata

Robot de bucatarie Bosch

Pentru umplutura : 

  • 150  g stafide
  • 500 g branza dulce vaci
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri gri
  • coaja de la lamaie sau portocala
  • esenta vanilie sau rom

Mod de preparare 

Punem faina in bolul unui mixer, galbenusurile, untul taiat cubulete, zaharul, coaja de lamaie, sarea si drojdia uscata. Amestecam totul foarte bine apoi punem cate putin lapte pana se formeaza aluatul. Aluatul trebuie sa aiba o textura pufoasa, sa fie suplu la atingere. Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei si il lasam sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam branza cu cele doua oua, adaugam zaharul, esenta de vanilie sau rom si coaja de lamaie. Amestecam totul foarte bine si adaugam stafidele. La sfarsit adaugam grisul si incorporam bine. Este indicat sa punem putin gris daca avem o branza mai apoasa.

Dupa ce a crescut aluatul il punem pe blatul de lucru si il dam in doua. Intindem aluatul pe blat si la nevoie mai punem faina. Dupa ce intindem foarte bine foaia taiam patratele egale. Punem umplutura pe fiecare patratel si apoi impaturim.

Intr-o tava cu ulei si punem hartie de copt, apoi asezam poalele-n brau. Peste poale-n brau se da cu ou. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, la 180 C pentru 20 de minute.

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.