Avocado este un aliment cu o aroma deosebita, este o sursa bogata in acizi grasi esentiali, bogat in vitaminele A, C, D, E, K, E si vitamine din complexul de B cum ar fi B6, B12 si acid folic precum si antioxidanti, potasiu, luteina . Avocado poate fi consumat crud, copt, gatit ca sos sau supa dar si in combinatie cu alte alimente.

Consumul de avocado aduce numeroase beneficii pentru organism:

  • ajuta la reglarea tensiunii arteriale si scaderea colesterolului
  • previne si lupta impotriva virusilor si microbilor
  • intareste oasele si suprafata dintilor
  • ajuta la sanatatea ochilor datorita continutului de luteina si concentratiei de caroteni
  • previne dezvoltarea celulelor canceroase
  • ofera protectie impotriva bolilor de inima si atacurilor de cord/infarct datorita continutului ridicat de grasimi monosaturate
  • ajuta la stoparea mirosului neplacut al gurii
  • intareste sistemul nervos ,ajuta la eliminarea stresului
  • intareste sistemul imunitar
  • amelioreaza unele probleme sexuale precum infertilitatea ori impotenta
  • recomandat pentru femeile insarcinate si femeilor care sufera de sindromul premenstrual
  • ajuta la dezvoltarea creierului si a tesuturilor si mentine sanatatea creierului datorita continutului de acid folic
  • stimuleaza memoria si este recomandat tinerilor si persoanelor care depun efort intelectual
  • usureaza problemele digestive
  • perfect pentru curele de frumusete si slabire

Utilizari

Avocado se foloseste in diverse specialitati culinare,in cosmetica (masti de ten,masti pentru par etc.), ca ornament, in medicina etc.

In cosmetica 

Avocado se adauga ca ingredient pentru mastile de ten, masti de par etc. Revigoreaza tenul si il face sa para mai tanar. Ofera parului vitaminele de care are nevoie si ii reda stralucirea. Numeroase produse pentru ingrijirea tenului si a parului sunt facute din avocado. Este un aliment foarte popular in cosmetica.

Specialitati culinare

Renumita pasta cu avocado este GUACAMOLE. Avocado se foloseste si in salate, milksake-uri, smoothie-uri si foarte rar in dulciuri deoarece nu contine zahar.

Valori nutriționale

Valoare per 
Calorii (kcal) 160
Lipide totale 15 g
Lipide saturate 2,1 g
Lipide polinesaturate 1,8 g
Lipide mononesaturate 10 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 7 mg
Potasiu 485 mg
Carbohidrați 9 g
Fibre alimentare 7 g
Zahăr 0,7 g
Proteine 2 g
Vitamina A 146 IU Vitamina C 10 mg
Calciu 12 mg Fier 0,6 mg
Vitamina D 0 IU Vitamina B6 0,3 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 29 mg
Ne poti gasi si aici ..

S-ar putea sa iti placa si...