15 alimente perfecte pentru micul dejun

Important este sa subliniem ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Micul dejun ar trebui sa-ti ofere vitaminele si energia de care ai nevoie pe tot parcursul zile. Este important sa alegi sa mananci corect si sanatos la micul dejun.

Micul dejun nu trebuie mancat repede si nici sa nu fie format din alimente care nu sunt sanatoase. Micul dejun trebuie sa fie echilibrat si este important sa acorzi in fiecare dimineata atentie asupra a ceea ce mananci la micul dejun .

15 de alimente perfecte pentru micul dejun

1. Fulgi de ovaz

Ovazul este optiunea cea mai sanatoasa pentru un mic dejun perfect. Un singur bol de ovaz poate face minuni pentru organismul tau. Consumul de ovaz aduce numeroase beneficii sanatatii cum ar fi : reduce nivelul de colesterol, intareste sistemul imuninar, protejeaza inima, reduce nivelul de zahar din sange, previne instalarea cancerului de san, reduce apetitul, imbunatateste digestia, reduce stresul oxidativ etc.

2.Grapefruit

Grapefruitul  aduce numeroase efecte benefice sanatatii. Este bogat in fibre insulubile numite pectine ce protejeaza mucoasa gastrica si regleaza colesterolul. Contine si antioxidanti ca vitamine A, beta- caroten, xantina si luteina, pe langa o sursa importanta de vitamian C si potasiu. Consumul de grapefruit protejeaza pielea si reduce riscul de cancer.

3.Graul

Graul ar trebui sa fie un aliment de baza in alimentatia ta ori sub forma de tarate, fulgi sau proaspat incoltit. Un singur bob de grau contine calciu, magneziu, fosfor si aproape toate vitamine din complexul B precum si antioxidanti ca vitamine E si fibre.

4.Banane

Consumul de banane aduc o sumedenie de beneficii asupra sanatatii. Sunt bogate in minerale si vitamine (Vitamina B 6, mangan, magneziu, potasiu, vitamina C etc) fibre, acid folic. Bananele ajuta la reglarea tensiunii arteriale, previne ulcerul, reduc stresul, lupta impotriva anemiei  si mentin sanatatea oaselor.

5.Ouale fierte

Ouale fierte au numeroase beneficii pentru organism. Putini oameni stiu ca oul fiert ajuta si in curele de slabire. Este foarte bogat in elemente nutritive si contine multe proteine. Pentru micul dejun este perfect oul fiert pentru a avea nergie pentru tot restul zilei. Oul contine bioregulatori, o mare cantitate de minerale, vitamine A, B1, B2.

6.Unt de migdale

Untul de migdale este deja preparatul preferat pentru micul dejun al multor oameni. Este extrem de savuros si are o multime de virtuti. Consumul de unt de migdale aduce numeroase beneficii asupra sanatatii. Untul de mingdale reprezinta o sursa de proteine si fibre.Este bogat in vitamine si minerate cum ar fi vitamina E, magneziu, calciu si cupru. Ajuta sistemul nervos, cel muscular si osos.

7.Pepene rosu

Consumul de pepene rosu are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Pepenele este racoritor,contine multa apa dar si zahar. Doar 100 de grame de pepene rosu inseamna 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahar, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacina, tiamina,Vitamina B6, B12, acid pantotenic si numeroase minerale precum Ca, fier, Mg, potasiu, fosfor, zinc.

Citeste si : Ce beneficii are consumul de pepene rosu 

8.Semintele de In

Semintele de in reprezinta o sursa importanta de acid alfalinoleic, o substanta din famia acizi grasi Omega 3. Semintele de in au un continut bogat in fibre solubile, combat constipatia, ajuta sistemul nervos si sunt perfecte pentru sanatatea parului.

9.Afine

Bogate in antioxidanti, vitamine si minerale cum ar fi antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamine E, Vitamina A, cupru, zinc, seleniu, fier intaresc sistemul imunitar si previn aparitia mai multor infectii. Previn aparitia bolilor vasculare si ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar etc.

10.Capsuni

Capsunele sunt fructe bogate in vitamine (b1, b2, e, c) acid salicilic, proteine, saruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier ,sodiu si zaharuri. Sunt recomandate pentru tratarea reumatismului, gutei, afectiunilor renale, constipatiei, tulburarilor hepato-biliare, eczemelor, insomniilor, obezitatii, acneei etc.

11.Ceaiul

O cana de ceai calduta este perfecta pentru micul dejun alaturi de alte alimente. Poti sa-ti faci un ceai de musetel, de tei sau chiar ceai verde. Consumul de ceai la micul dejun te relaxeaza si aduce numeroase beneficii asupra sanatatii in functie de ceaiul consumat.

Citeste si : 5 ceaiuri perfecte pentru toamna 

Citeste si :Ceaiul de ghimbir – beneficii si contraindicatii

12.Kiwi

Kiwi este un fruct cu proprietati curative.Contine cea mai mare sursa bogata in vitamina C, mai mare decat portocala si o mare cantitate de fibre. Imbunatateste tranzitul intestinal si este aliatul perfect in lupta cu kilogramele.

13.Sucul de portocale

Sucul de portocale este unul dintre sucurile perfecte la micul dejun. Desigur sucul de portocale natural, preparat in casa. Contine o mare cantitate de vitamina C care este esentiala pentru corpul uman, este un antioxidant important care protejeaza organismul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.Intareste sistemul imuninar si previne racelile si infectiile.

14.Suc de merisor

Sucul de merisor este perfect pentru o stare de bine. Merisoarele contin cei mai mult antioxidanti, ceea ce le transforma arme perfecte impotriva a tot ce lupta asupra organismului uman. Impiedica bolile cronice si previn infectiile. Contin proteine, vitamine A, B1, B2, B3, C, E uleiuri si saruri minerale. Lupta impotriva bacteriilor patogene cum ar fi E.Coli, Hilicobaccter pylori etc. O cana de suc proaspat de merisoare este perfecta pentru sistemul cardiovascular, previne cancerul, previne infectiile cum ar fi raceala si infectiile respiratorii, te poate ajuta sa scapi de pietrelee la rinichi si poate fi inclus si in curele de slabire.

15.Painea neagra

Paine neagra, dar sanatoasa. Consumul de paine din faina neagra cu tarate sau secara este benefica pentru organism. Rezolva rapid problemele digestive, ajuta la tratarea cancerului de colon ,tonus de invidiat, recomandata in tratamentul obezitatii. Painea integrala (230 calorii la 100 grame) este bogata in fibre, vitamine si minerale. Painea cu tarate(230 calorii la 100 grame) contine vitamine de tip B, o sursa buna de fibre si ajuta la accelerarea tranzitului intestinal. Painea de secara (230 de calorii la 100 grame) combate constipatia. Painea cu germeni de grau se recomanda in bolile cardiovasculare, diabet, afectiuni gastro-intestinale si obezitate. Painea din amestec de cereale si leguminoase au un continut ridicat de fibre alimentare, contine ulei de peste Omega 3, tarate de ovaz, fibra de mazare, seminte de floarea soarelui si soaia.

IMPORTANT: ESTE BINE SA EVITATI PRAJEJILE LA MICUL DEJUN! Combina alimentele si bucura-te de un mic dejun delicios si sanatos.

Ne poti gasi si aici ..

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.